• zaloguj się
  • utwórz konto

Rekrutacja na studia podyplomowe na rok akademicki 2023/2024 (semestr zimowy, semestr letni)

zmień rekrutację anuluj wybór

Oferta prezentowana na tej stronie ograniczona jest do wybranej rekrutacji. Jeśli chcesz zobaczyć resztę oferty, wybierz inną rekrutację.

Studia podyplomowe w zakresie Żywienia człowieka i dietetyki

Szczegóły
Kod SP1702N
Jednostka organizacyjna Wydział Nauki o Żywności
Kierunek studiów Żywienie człowieka i dietetyka
Forma studiów Niestacjonarne
Poziom kształcenia Podyplomowe
Języki wykładowe polski
Czas trwania 3 semestry
Adres komisji rekrutacyjnej UWM, Katedra Żywienia człowieka, 10-718 Olsztyn, ul. Słoneczna 45f
Adres WWW https://rekrutacja.uwm.edu.pl/content/podyplomowe/zywienie-cz%C5%82owieka-i-dietetyka#axzz8JahTqYsg
Wymagany dokument
  • Wykształcenie wyższe (wszystkie)
  Zadaj pytanie
Tura 1 (30.10.2023 00:00 – 15.09.2024 23:59)

Trwające tury w innych rekrutacjach:
  • Rekrutacja na studia podyplomowe na rok akademicki 2024/2025 (semestr zimowy, semestr letni)
    Tura 1 (30.10.2023 00:00 – 15.09.2024 23:59)

Charakterystyka

Studia te będą miały charakter dokształcający. Są adresowane do osób o różnym profilu wykształcenia formalnego, w tym osób zainteresowanych zagadnieniami z zakresu żywienia i dietetyki i ich wykorzystaniem na własne potrzeby oraz osób planujących związanie swojej kariery zawodowej z prowadzeniem edukacji żywieniowej, udzielaniem porad żywieniowych, planowaniem i organizacją żywienia zbiorowego, nadzorem nad zakładami żywienia zbiorowego, świadczeniem usług żywieniowo-dietetycznych i prowadzeniem związanej z tym działalności gospodarczej, nadzorem nad osobami/rodzinami wymagającymi wsparcia w ramach opieki społecznej lub pielęgniarskiej oraz osoby posiadające  kwalifikacje pedagogiczne do pracy w zawodzie nauczyciela udoskonalą wiedzę z zakresu żywienia człowieka i podstaw dietetyki.

 

Syntetyczna charakterystyka efektów uczenia się

Absolwent studiów podyplomowych zdobędzie specjalistyczną wiedzę z zakresu żywienia człowieka i dietetyki. Nabyta wiedza pozwoli absolwentowi na prowadzenia edukacji żywieniowej różnych grup populacyjnych z wykorzystaniem nowoczesnych narzędzi informacyjno-komunikacyjnych, prowadzenia indywidualnego i grupowego poradnictwa żywieniowego, planowania żywienia i nadzoru nad zakładami żywienia zbiorowego oferującymi posiłki dla ludzi zdrowych i chorych, prowadzenia działalności gospodarczej związanej z usługami żywieniowo-dietetycznymi.

 

Warunki/zasady kwalifikacji

Warunkiem ubiegania się o przyjęcie na studia podyplomowe jest ukończenie przez kandydata studiów wyższych, co najmniej I stopnia o różnym profilu wykształcenia formalnego, a w szczególności do absolwentów po kierunkach studiów związanych z żywnością i żywieniem, towaroznawstwem żywności, przemysłem spożywczym, naukami biologicznymi, opieką społeczną, medycyną, zdrowiem publicznym i innymi kierunkami pokrewnymi związanymi ze zdrowiem człowieka. W przypadku większej liczby kandydatów na studia, decyduje kolejność zgłoszeń. Kandydaci na studia podyplomowe składają następujące dokumenty:

podanie o przyjęcia na studia podyplomowe (generowany w systemie IRK),

kwestionariusz osobowy (generowany w systemie IRK),

oryginał lub odpis dyplomu ukończenia studiów.

 

Osoby zakwalifikowane na studia będą zobowiązane do uiszczenia opłaty za studia (jednorazowo lub w ratach), zgodnie z indywidualnymi umowami zawieranymi z każdym uczestnikiem studiów podyplomowych. 


.